Znanstveno stručni skup“ Djetinjstvo-perspektiva djeteta za održivu budućnost“

IMG f5fcda19ba10418d328983a3796d3bf0 V 

OMEP, AZOO I UČITELJSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU Opatija 02. - 04.studeni 2023. ORGANIZIRALI SU

Znanstveno stručni skup“ Djetinjstvo-perspektiva djeteta za održivu budućnost“

OMEP (Organisation Mondiale pour l'Education Préscolaire) je međunarodna, nevladina i neprofitna organizacija koja se bavi svim aspektima odgoja i obrazovanja u ranom djetinjstvu.

Bori se za prava djece u okviru Konvencije o pravima djece Ujedinjenih naroda. Podupire istraživanja koja mogu utjecati na uvjete u kojima djeca žive, razvijaju se, uče i igraju se. Pomaže u svim akcijama koje doprinose poboljšanju obrazovanja u ranom djetinjstvu.

Paola Jurić v.d. Ravnatelja Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić, Biograd na Moru je zajedno sa prof.dr.sc.Renatom Čepić prezentirala svoje istraživanje na temu „Perspektive djece i odraslih u predškolskom okruženju“ koje je provela u našem vrtiću.

Ovim istraživanjem smo pokazali da iako relativno mali možemo i radimo puno na unaprijeđenju prakse, prepoznajemo i uvažavamo perspektivu djeteta i tako doprinosimo njegovoj dobrobiti kao i profesionalnoj kvaliteti. Razmjenili smo iskustva s kolegama iz Velike Britanije, Irske, Makedonije, Švedske, Australije i ostalih zemalja, te raspravili djetinjstvo iz perspektive djeteta kako bi se osigurala održiva budućnost.

Pratite nas na društvenim mrežama

Telefon:
023/383-305

Image

Telefon:
023/383-305