Novosti

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige, suradnja vrtića i Gradske knjižnice

 

Dan sjećanja na Škabrnju i Vukovar

Ovako su odgojiteljice s djecom Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić, Biograd na Moru obilježile Dan sjećanja na Škabrnju i Vukovar...od jaslica do predškolaca!

 

Znanstveno stručni skup“ Djetinjstvo-perspektiva djeteta za održivu budućnost“

IMG f5fcda19ba10418d328983a3796d3bf0 V 

OMEP, AZOO I UČITELJSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU Opatija 02. - 04.studeni 2023. ORGANIZIRALI SU

Znanstveno stručni skup“ Djetinjstvo-perspektiva djeteta za održivu budućnost“

OMEP (Organisation Mondiale pour l'Education Préscolaire) je međunarodna, nevladina i neprofitna organizacija koja se bavi svim aspektima odgoja i obrazovanja u ranom djetinjstvu.

Bori se za prava djece u okviru Konvencije o pravima djece Ujedinjenih naroda. Podupire istraživanja koja mogu utjecati na uvjete u kojima djeca žive, razvijaju se, uče i igraju se. Pomaže u svim akcijama koje doprinose poboljšanju obrazovanja u ranom djetinjstvu.

Paola Jurić v.d. Ravnatelja Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić, Biograd na Moru je zajedno sa prof.dr.sc.Renatom Čepić prezentirala svoje istraživanje na temu „Perspektive djece i odraslih u predškolskom okruženju“ koje je provela u našem vrtiću.

Ovim istraživanjem smo pokazali da iako relativno mali možemo i radimo puno na unaprijeđenju prakse, prepoznajemo i uvažavamo perspektivu djeteta i tako doprinosimo njegovoj dobrobiti kao i profesionalnoj kvaliteti. Razmjenili smo iskustva s kolegama iz Velike Britanije, Irske, Makedonije, Švedske, Australije i ostalih zemalja, te raspravili djetinjstvo iz perspektive djeteta kako bi se osigurala održiva budućnost.

Zdravstveni odgoj – Pravilna oralna higijena

U našem vrtiću započeo je zdravstveni odgoj djece pod temom „Pravilna oralna higijena“.

Djeca su naučila kako nastaje karijes, koje su to pravilne tehnika pranja zubi, zašto je važno posjetiti stomatologa itd.

 

Dani kruha 2023.

Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić obilježio je dane kruha – dane zahvalnosti u svim objektima. Tom prigodom posjetio nas je don Nikola koji je blagoslovio kruh i pekarske proizvode koje su djeca zajedno s roditeljima pripremila kod kuće.

Hvala svim roditeljima što su odvojili svoje vrijeme  i uveličali ovaj događaj!

 

Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić započinje program poslijepodnevnog boravka predškole

Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić započinje program poslijepodnevnog boravka predškole dana 06. studenog 2023. godine u objektu Adria. Svi zainteresirani obveznici programa još uvijek se mogu javiti u upravu vrtića, te predati zahtjev za upis djeteta.

Program će se odvijati u vremenu od 15.00 – 17.30. sati.

Obavijest za roditelje - subvencija

Roditelji koji imaju dvoje ili više djece u vrtiću ostvaruju pravo na dodatnu subvenciju za plaćanje troškova vrtića.

Potvrdu i obrazac za subvenciju možete podignuti u tajništvu vrtića svaki radni dan od 08h do 12h.

Obavijest roditeljima o početku pedagoške 2023./2024. godine

Poštovani roditelji, ljetna organizacija rada koja je počela 3. srpnja, završava 31. kolovoza 2023. godine. Vrtić je spreman, te se cijelokupno osoblje veseli dolasku djece, novim/starim druženjima, igri i smijehu koji su djeci prirodno urođeni i oplemenjuju i uveseljavaju svakodnevicu kako njima međusobno, tako i nama koji smo na bilo koji način uključeni u proces.

Dana 1. rujna 2023. (petak) počinje pedagoška 2023./2024. godina i od navedenog dana djeca će pohađati odgojno-obrazovne skupine/vrtiće prema rasporedu koji ste dobili, bilo da se radi o djeci koja po prvi put pohađaju vrtić/novoupisanoj djeci ili djeci koja su upisana u vrtić prethodne/prethodnih pedagoških godina.

Pedagoška 2023./2024. godina počinje 1. rujna 2023. i traje do 31. kolovoza 2024. godine.

Uprava Ustanove

Potpisivanje ugovora novoupisane djece

Poštovani roditelji,

Ugovore za novoupisanu djecu možete potpisati u periodu od 24. – 28.07.2023. godine od 08.00h do 11.30h u tajništvu vrtića (Marina Držića 1).

Ugovor moraju potpisati oba roditelja djeteta. Ugovori su izrađeni samo za onu djecu koja imaju potpunu zdravstvenu dokumentaciju.

 Uprava vrtića

Važna obavijest za roditelje

Poštovani roditelji,

zbog pripreme za pedagošku godinu 2023./2024. kroz individualne sastanke s Vama, upoznavanje djece s odgojiteljima i prostorom u kojem će boraviti, te opremanje prostorija dnevnog boravka didaktičkim materijalima i ostalim potrebnim sadržajima, od dana 28. do 31. kolovoza 2023. godine, djeca neće moći pohađati Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić, Biograd na Moru.

Cijena vrtića će se umanjiti za navedeni period.

Pratite nas na društvenim mrežama

Telefon:
023/383-305

Image

Telefon:
023/383-305